Back

Zorg dat u ADAS aan uw klanten kunt uitleggen!

Thumbnail

Steeds meer automobilisten rijden in auto's die zijn uitgerust met ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), in de wetenschap dat hun auto en hun passagiers dan veiliger zijn op de weg. Maar recent onderzoek toont aan dat ADAS soms ook voor onzekerheid en verwarring zorgt.

Uit een enquête van de American Automobile Association Foundation for Road Safety (de Amerikaanse automobilistenvereniging voor onderzoek naar verkeersveiligheid) blijkt dat de meeste chauffeurs weliswaar blij zijn met hun ADAS-apparatuur, maar veelal niet precies weten wat de technologie kan en hoe die moet worden gebruikt. Erger nog, ADAS lijkt chauffeurs een vals gevoel van veiligheid te geven, waardoor ze minder goed letten op de gevaren om hen heen.

Sommige chauffeurs zoeken daarom meer informatie over hun ADAS-apparatuur. En omdat veel van deze functies, zoals automated emergency braking (automatisch noodremsysteem), lane departure warning (rijbaanassistentiesysteem) en headlight high-beam activation (automatische koplampactivering), werken met camerasensoren die achter de voorruit zitten, zijn ruitvervangingsbedrijven vaak het eerste aanspreekpunt voor chauffeurs die meer willen weten.

Nu ADAS steeds meer wordt toegepast in de automarkt kunt u ervan uitgaan dat u meer vragen van klanten zult krijgen. Reden te meer om ervoor te zorgen dat uw technici ADAS volledig begrijpen… en weten hoe ze het aan klanten moeten uitleggen. Hebt u informatie nodig over ADAS? Neem dan gerust contact met ons op – we helpen u graag.